Zubari Niš

Stomatoloska ordinacija Niš | Siguran put do blistavog osmeha

 

Svako ko se ne može pohvaliti blistavo belim osmehom sanja da do njega dodje što pre i što bezbolnije, pa tako i Nišlije. Predivan beli osmeh nam garantuje veliku dozu samopuzdanja u svakoj prilici ali pre svega, on je potvrda savršene oralne higijene i pokazatelj da neko itekako vodi računa o svom izgledu.

Ubrzani tempo života je najčešći razlog zbog smo često u stanju da negiramo postojeće probleme sa zubima koji neretko vode u neizdrživu zubobolju. Njega neretko prate tamni napitci, gazirani sokovi, razna masna jela i ozloglašeni duvanski dim koji su u stanju da i najdivnije bele zube, pretvore u odbojno žute.

Na sreću svih nas koji smo se barem malo pronašli u prethodnim redovima, Stomatološke ordinacije iz Niša vam nude najsavremeniji pristup modernim stomatološkim zahvatima u prijatnoj atmosferi i društvu ekspertskih timova.

Od najsloženijih zahvata maksiofacijalne hirurgije, preko savremenih implanata i najefikasnijeg tretmana beljenja zuba, njihov zadatak će biti da vašu posetu pamtite samo po idealnom rezultatu.

Pred vama se nalaze neki od brojnih tretmana koji su zasigurno sjajan početak u putu do blistavog osmeha kakvog ste oduvek želeli i kakvog pre svega zaslužujete.

Redovni zubarski pregled u Niškim Stomatološkim ordinacijama

 

Ovde započinje vaše blistavo oralno zdravlje. Na osnovu početnog pregleda, stomatolog će kreirati prilagođeni plan zubnog lečenja, koji će biti vodič za vas i vaš stomatološki tim koji ide dalje kako bi vam omogućio najzdraviji tretman.

Iako se usluge koje dobijate mogu razlikovati, evo šta možete da očekujete na prvom stomatološkom pregledu:

Pregled vaše istorije bolesti – Obavestite stomatologa o svojoj ishrani ili lekovima jer isti mogu nepovoljno uticati na zdravlje 

Duo dent Stomatološka ordinacija Niš vam nudi razgovor sa stomatologom o bilo kakvoj nedoumici u vezi zuba, usta ili opšteg oralnog zdravlja. Njihov ekspertski tim će da vas ohrabruje kroz postavljate pitanja kako bi zajedno došli do za vas savršenog rešenja.

Pored toga dobićete usmeni ispit, uključujući pregled vizuelnog tkiva desni i skeniranje oralnog karcinoma, kao i Ks-zraka ako je potrebno, da biste videli zube ispod linije desni.

Sveobuhvatan plan lečenja, sa preporučenim lečenjem i stalnom negom od strane stomatologa.

Svaki zubar u Nišu će takodje na osnovu vašeg početnog pregleda prilagoditi sveobuhvatni plan lečenja, uključujući i redovne preglede. Lečenje može početi već sledećeg dana nakon početnog pregleda. 

Estetska hirurgija u Nišu – Poboljšanje vašeg osmeha već nakon prvog tretmana

Prošetajte do najbližeg ogledala, nasmejte se i postavite sebi sledeća pitanja:

Da li vam se sviđa način na koji vaši zubi izgledaju?

Da li vam se ne sviđa boja vaših zuba?

Ima li prostora između zuba?

Imate li pukotine ili druga oštećenja na zubima?

Da li vam nedostaju neki zubi?

Imate li krivih zuba?

Da li osećate da su vaši zubi predugi ili prekratki?

Da li ste zadovoljni oblicima i položajem zuba?

  Ako vaši odgovori pokazuju da biste možda želeli promenu u osmehu, potražite pomoć neke od brojnih stomatoloških ordinacija u Nišu kako bi ste pronašli put do unapređenja vašeg osmeha.

  Odličan osmeh može biti najatraktivnija karakteristika vašeg lica. Osmeh vam pomaže da izrazite zdravlje, uspeh, mladost i iskrenost. To je velika pogodnost u svim vašim ličnim, poslovnim i društvenim kontaktima. 

  Tako da je važno da budete zadovoljni kako vaš osmeh izgleda. Stomatološke ordinacije u Nišu imaju mnogo različitih tehnika za oblikovanje, i ulepšavanje vašeg osmeha. 

  S nekoliko jednostavnih koraka se možete osmehnuti iskreno samo zbog osmeha koji vam omogućuje da se osjećate sjajno. A lečenje je takodje prilično povoljnije nego što mnogi misle.

  Dr. Cucić stomatološka ordinacija Niš pruža širok krug usluga estetske stomatologije sa najsavremenijom tehnologijom u prijatnom ambijentu. Nakon uspešnog tretmana, pobrinuće se da savetima prate završnu fazu tretmana dok ne budete u potpunosti zadovoljni izgledom vaših zuba. 

  Tretmani estetske hirurgije u Nišu su dostupni na nekoliko lokacija čije detalje možete pronaći na sledećem linku.

  Zubni fileri

  Stomatološle ordinacije u Nišu koriste moderne materijale u prirodnoj boji kako bi obnovili zube koji imaju šupljine. Opcije takodje uključuju kompozitne materijale, poput porcelana.

  Izbeljivanje zuba

  Beljenje zuba je jedan od najatratkivnijih oralnih tretmana za korisnike stomatoloških usluga u Nišu. Zubi se prljaju trajno iz više razloga – pijući kafu, čaj ili vino; pušenje; čak i starenje može dramatično promeniti vaše zube. 

  Ovaj tretman predstavlja proces koji vam može omogućiti da vaši zubi krenu kao savršenoj belini već nakon prvog tretmana. 

  Izbeljivač koju koji koristi NaDent stomatološka ordinacija Niš za beljenje je dosta intenzivniji od izbeljivača koji se nalazi u setovima za beljenje kod kuće. 

  Imajte na umu da ne mogu svi zubi mogu postati beli poput osmeha filmski zvezdi. Ali, stomatološke ordinacije u Nišu vam već nakon kraćeg pregleda mogu preporučiti koji je pravi tretman za beljenje po vašoj meri.

  Detaljniji spisak ordinacija gde možete izvršiti ovaj tretman pogledajte na sledećem linku.

  Viniri

  Viniri se mogu koristiti za popunjavanje razmaka između zuba i za pokrivanje zuba koji su obojeni, loše oblikovani ili malo skriveni. 

  Izrađeni su po meri od keramičke ili kompozitne smole i izgledaju kao prirodni zubi. 

  Jordačević stomatološka ordinacija Niš vrši savremenu ugradnju no-prep vinira koji su sačinjeni od najsavremenijih materijala. Ugradjuju se direktno u vaš zub bez prethodne potrebe za bušenjem, i predstavljaju savršen način da bezbolno oblikujete zub u savršenu formu.

  Proteze

  Pred Nišlijama su moćnosti za ugradnju silikonskih zubnih proteza, zubnih proteza bez nepca, kao i drugi složeniji tretmani ugradnje fiksnih proteza. 

  Proteze mogu da pomognu u ispravljanju nabijenih ili iskrivljenih zuba ili neujednačenom zagrizu. Vremenom i proteze su postajale mnogo manje uočljive tokom godina. 

  Zubne proteze bez nepca koje izradjuje Dental Studio stomatološka ordinacija Niš su savršeno rešenje ukoliko vam nedostaje nekoliko zuba ili ukoliko planirate rad na implantima. 

  Držači, deo proteze koji se pričvršćuje na svaki zub, ponekad se mogu pričvrstiti na spoljašnju stranu zuba kako bi bili manje uočljivi. U nekim slučajevima lečenje se može obaviti bez korišćenja proteza. 

  Dok u drugim slučajevima, zubne proteze silikonske koje izrađuje Oral B Čukić stomatološka poliklinika Niš predstavljaju pravo rešenje koje će se u mnogim situacijama pokazati bolje i od vaših prirodnih zuba.

  Oblikovanje nepravilnosti na zubima

   

  Zubari u Nišu vam mogu “oblikovati” zube konturiranjem zubne gledji, odnosni spoljnog sloja zuba. Kada su zubi malo neujednačeni ili kada su duži, stomatolog može izvršiti tretman oblikovanja da poboljša izgled vaših zuba.

  Branko Dental Techno stomatološka ordinacija Niš koristi tradiciju dugu 70 godina i najsavremeniji pristup ovom tretmanu kao i drugim zahtevima estetske stomatologije. Nakon početnog pregleda ustanoviće se dalji proces tretmana, ali vidljivi rezultati će biti tu već nakon prve posete.

  Krunice i navlake za zube

   

  Ako su zubu potrebne dramatičnije promene nego što mogu da pruže furniri ili oblikovanje, krunice su opcija. Spoljašnji deo zuba se uklanja i kruna se postavlja preko njega. Kruna se može izraditi tako da se uklapa i u ostale zube kao novi početak zuba.

  Dental Lux stomatološka ordinacija Niš izradjuje navlake za zube od najsavremeniji materijala koji vam omogućuju da dopune na vašim zubima izgledaju potpuno prirodno. Već nakon prvog zahvata primetićete jasan put kao osmehu kakvog ste oduvek želeli.

  Prvi koraci do novog osmeha u Nišu

  Jednom kada odlučite poboljšati osmeh, prvi korak je poseta stomatologu. U vašoj prvoj poseti stomatološkoj ordinaciji u Nišu razgovaraćete o najboljem planu lečenja za vas. 

  Ako imate bilo kakve znakove dentalnih bolesti, stomatolog vam može preporučiti lečenje shodno vašim potrebama i željama. 

  Ukoliko postoje ipak bilo kakve nedoumice i nerazjašnjena pitanja, Dr Maja Radović

   stomatološka poliklinika Niš vam stoji na usluzi sa profesionalnim savetima i tretmanima koji će vam povratit samopouzdanje u osmeh kakvo zaslužujete. 

  Ovi tretmani i drugi mogu vam pomoći da imate prirodnije i privlačnije zube. Čemu oklevanje?  Već danas razgovarajte sa jednim od brojih Niških stomatologa o tome kako da osmeh učinite najboljim što može biti.

   

  Ugradnja najsavremenijih zubnih implanta u Nišu

  Ništa ne zamenjuje vaše prirodne zube, ali zubni implantati predstavljaju najsavršeniju zamenu za njih. Lečenje zubnim implantima se uspešno koristi dugi niz godina u stomatološim ordinacijama u Nišu. 

  Oni su izrađeni od titanijuma i drugih materijala koji su kompatibilni sa ljudskim telom. Jedan implantat zuba se postavlja operativnim zahvatom u gornjoj ili donjoj vilici, gde zamenjuje koren vašeg nedostajućeg zuba.

  Implantat izgleda i deluje poput prirodnog zuba. Uklapa se idealno čak i kada žvaćete i govorite. 

  Jedan implantat zuba ne uključuje lečenje ostalih zuba. Pored toga, takođe vam može pomoći da održavate dobar nivo kostiju oko zuba.

  Stomatološka ordinacija Niš Dental Implant Centar vam može izvršiti ugradnju implanata od najsavremenijih materijala na najnapredniji način. Moderni implanti koji se ugradjuju u ovoj ustanovi se savršeno stapaju sa tonovima vaših ostalih zuba.

  Detaljniji spisak Stomatoloških ordinacija u Nišu gde je moguće izvršiti tretman ugradnje zubnih implanata možete pogledati na sledećem linku.

  Koraci postavljanja implantata

  Način postavljanja implantata zavisi od vaše anatomije ili strukture kostiju, vrste implantata i zuba koji se zamenjuje. Nekim implantatima je potrebno 2 ili 3 tretmana i može potrajati i čak godinu dana.

  Ostali implantati mogu imati privremenu krunu postavljenu istog dana. Vi i naš stomatolog možete razgovarati koji je tip najprikladniji za vas.

  Ugradnja Većine implantata uključuje 3 ili 4 osnovna koraka:

  Postavljanje implantata

  Vaš stomatolog hirurški postavlja implantat u vilicu. Nakon operacije može doći do otoka i / ili  povećane osetljivosti, tako da mogu biti propisani lekovi protiv bolova koji će olakšati nelagodu. 

  Takodje preporučićemo dijetu meke hrane tokom procesa lečenja.

  Proces izlečenja

  Ono što implantat čini toliko jakim je da kost zapravo raste oko njega i drži ga na mestu nakon što je izvršena operacija zuba. Ovaj proces se naziva osseintegracija i zahteva vreme kako bi se minijaturni otok zuba povukao. Neki će možda trebati da sačekaju dok se implantat potpuno ne integriše kako bi se na implantat mogao pričvrstiti trajni zamenski zub. 

  To može potrajati nekoliko meseci kod jednog broja pacijenata dok drugi pacijenti mogu imati implantat i privremeni zamenski zub, i to sve u jednoj poseti. 

  Dental family centar stomatološka ordinacija Niš poručuje da dužina procesa zarastanja zavisi od lokacije zuba koji se menja i vrste implantata koji se koristi.

  Zamena vašeg zuba koji nedostaje

  Za jedan implantat jednog zuba, vaš stomatolog izrađuje novi zub za vas, zvan zubna kruna. 

  Zasniva se na veličini, obliku i boji koje će se savršeno uklopiti sa vašim drugim zubima. Nakon završetka, zamenski zub je pričvršćen na postolje implantata i može vršiti uobičajenu funkciju.

  Da li ste dobar kandidat za implantat?

  Vaš stomatolog može vam pomoći da odlučite da li je zubni implantat pravo rešenje za vaš problem. U većini slučajeva ste dobar kandidat ako:

  Ukoliko imate dobro opšte zdravstveno stanje. Neke hronične bolesti mogu usporiti zarastanje nakon operacije i sprečiti uspešno postavljanje implantata.

  Ako imate vilicu koja može bez problema podržati implantat. 

  Takodje, preporučuje se da ne koristite duvan u bilo kojem obliku. Pušenje ili žvakanje duvana mogu biti povezani sa većom stopom otkazivanja implantata.

  Dobra oralna higijena je veoma važna za uspeh vašeg implantata

  Morate biti sigurni da je oblast oko implantata posebno čista. Vaš stomatolog može preporučiti da koristite posebnu četkicu za zube, koja se naziva interproksimalna četkica kako bi ste sprečili probleme sa desnima.

  Vadjenje zuba u Nišu

  Prirodni zubi idealni su za grickanje, žvakanje i održavanje strukture usta i vilice, zbog čega je prvi prioritet stomatolških ordinacija u Nišu da pomognu u obnovi, čuvanju i popravci vaših prirodnih zuba. Međutim zubobolja je često neizdrživa usled raznih faktora pa je ponekad vađenje zuba neizbežna opcija, cak i kada je u pitanju vadjenje umjanka.

   

  Brojni Niški stomatološki timovi se mogu pobrinuti da vam bude prijatno pre, tokom i nakon postupka vađenja. Ovo uključuje prolazak kroz svaki korak vađenja zuba, kao i upotrebu lokalnih anestetika.

  Osećate nelagodnost zbog vađenja zuba? DentaLux stomatološka ordinacija Niš nudi najbezbolniji tretman uklanjanja zuba i detaljan razgovor o tome kako se osećate kako bi vam na najprikladniji način mogli pomoći. Vadjenje umnjaka je takodje zahavt koju ovaj ekspertski tim uspešno obavlja uz najsavremenije anestezije tako da problem impaktiranog umnjaka možete rešiti na zadivljujuće bezbolan način.

  Postoperativna uputstva

  Ponekad je potrebno uklanjati zube zbog propadanja, bolesti ili povreda. Prirodno je da će se promene pojaviti u ustima nakon što je izvršeno vadjenje zuba. Evo nekoliko opštih smernica koje će vam pomoći da poboljšate izlečenje, spreče komplikacije i da vam uopšteno bude prijatniji oporavak.

  Naravno, pridržavajte se svih uputstava vašeg stomatološkog tima. Na taj način ćete osigurati da se zubi pravilno izleče nakon uklanjanja jednog od njih. 

  Ova uputstva će takođe pomoći da smanjite rizik od problema, dok rane zarastaju.

  Dr. Cucić stomatološka ordinacija Niš stoji na usluzi ne samo sa vrhunskim operativnim zahvatima, već i sa detaljnom brigom o pacijentu nakon tretmana. Za sva vaša pitanja ukoliko se pojavi otok zuba ili neki sličan problem, njihov zubarski tim će biti na vašoj usluzi svakodnevno kako bi uvek zajedno došli do zadovoljavajućeg rešenja.

  Krvarenje

  Vaš stomatolog će prvo staviti gazu na mesto vađenja da ograniči krvarenje nakon što je izvršeno vadjenje zuba. Ovo će takođe pomoći da se formira ugrušak krvi, što je neophodno za normalno izlečenje. Ovu gazu takodje treba ostaviti na tom mestu 30 do 45 minuta nakon što je okončana operacija zuba, kod vadjenja umnjaka, krvarenje može trajati i duže.

  Nakon uklanjanja može se pojaviti intenzivnije krvarenje i pojačana zubobolja na rani. U koliko se to desi, evo šta treba da uradite:

  Stavite komad čiste gaze u jastučić dovoljno debeo da se ugrize. Navlažite jastučić čistom toplom vodom i stavite je direktno na mesto ekstrakcije. 

  Pritisnite tako da čvrsto zatvorite zube preko jastučića. Držite ovaj pritisak oko 30 minuta. Ako jastučić natopite krvlju, zamenite ga čistim.

  Ne čistite mesto ekstrakcije i ne uznemirujte ga jezikom kako ne bi pogoršali otok zuba.

  Mala količina krvi može iscuriti sa mesta ekstrakcije sve dok se ne formira ugrušak. Međutim, ako se nastavi krvarenje, pozovite svog stomatologa. (Zapamtite, ipak, da malo krvi pomešano sa pljuvačkom može izgledati kao veliko krvarenje.)

  Pristupanje tretmanu je korak bliže samopuzadnju

   

  Nešto oko čega svi nesumnjivo možemo da se složimo je da niko ne želi da pozdravi svet sa žutim zubima. To je jedan od razloga zašto je beljenje zuba jedan od najpopularnijih tretmana medju zubarima u Beogradu.

  Ako se izvrši pravilno, takođe je bezbedan i efikasan, a rezultat je vedar beli osmeh koji zaslužujete da predstavite svetu.

  Ponekad i jedan jednostavan tretman beljenja dramatično menja vaš osmeh. Sistem izbjeljivanja vrlo je efikasan u lečenju nataloženih oštrih mrlja od čaja, kafe i gaziranih sokova, koznumiranja duvakna ili čak dečijih tetraciklinskih mrlja.

  Sistemi koji se koriste u stomatološkim ordinacijama u Beogradu pri tretmanu beljenja zuba su sigurni, brzi, povoljni i svrstavaju u sam vrh stomatoloških usluga u Srbiji.

  Kako održavati higijenu zuba nakon vađenja

   

  Prvi dan nakon tretmana:

  Nemojte čistiti zube koji se nalaze pored rane ostatak dana nakon što je izvršena operacija zuba. To vas neće sprečiti da perete ostale zube na uobičajen način. Takođe možete da četkate jezik. Ovo može pomoći da se oslobodite lošeg zadaha i neprijatnog ukusa koji su uobičajeni nakon vađenja.

  Drugi dan nakon tretmana:

  Počnite sa čišćenjem zuba pored ležišta. Nežno isperite usta toplom slanom vodom nakon jela kako bi komadići hrane bili otklonjeni van mesta ekstrakcije. Da biste isprali slanu vodu: pomešajte pola kafene kašike soli u 1 šolju tople vode.

  Pokušajte da ne isperite previše naporno usta jer to može olabaviti krvni ugrušak. Ako imate visok krvni pritisak, posavetujte se sa našim stomatologom da li bi ste trebali da ispirate usta slanom vodom ili nečim drugim i pogodnijim za vas. 

  Izbegavajte intenzivnija ispiranja usta tokom ovog ranog perioda isceljenja ili dok vam stomatolog ne kaže kada ste u mogućnosti.

  DuoDent stomatološka ordinacija Niš poručuje da uzimate lekove protiv bolova samo prema uputstvu stomatologa koji će vam prepisati neke medikamente, ali samo ukoliko za to bude potrebe.

  Ako je vaš stomatolog propisao lek za kontrolu bola i upale ili za sprečavanje infekcije, koristite ga samo prema uputstvima. Ukoliko vam se čini da lekovi protiv bolova ne deluju na vas, nemojte uzimati više tableta nego što je predviđeno, pitajte ga za sve detalje pre i posle izvršenja vadjenja zuba kako bi bili spokojni tokom celog procesa.

  Oticanje i bol su normalni nakon uklanjanja zuba

  Da biste smanjili oticanje i bol, pokušajte da nanesete hladan oblogu na lice, poput pakovanja leda ili hladne, vlažne krpe. Vaš stomatolog vam može dati određena uputstva o tome koliko dugo i koliko često treba koristiti hladni oblog.

  Jelo i piće

  Prvi dan nakon tretmana::

  Dr. Vladimir Šeb stomatološka poliklinika Niš vam poručuje da pijete puno tečnosti i jedete laku ali hranljivu hranu i da izbegavate vruće napitke i alkoholna pića.

  Takodje, ne koristite slamku jer to može poremetiti zgrušavanje krvi.

  Drugi dan nakon tretmana:

  Počnite jesti čvrstu hranu već sledećeg dana ili čim budete udobno žvakali. Prvih nekoliko dana pokušajte da žvaćete hranu sa strane nasuprot mestu vađenja. Kada se osećate ugodno, nastavite sa žvakanjem sa obe strane usta. 

  Ostale informacije koje vam mogu biti korisne nakon tretmana 

  Izbegavajte alkoholna pića ili sredstvo za ispiranje usta koji u sebi sadrže alkohol tokom 24 sata. Ograničite fizičku aktivnost poput vežbanja ili podizanja teških predmeta na 24 sata nakon vađenja. To će smanjiti krvarenje i pomoći da se ugrušak krvi formira.

  Ne ometajte ugrušak krvi koji nastaje na rani!

  NorDent stomatološka ordinacija Niš se na najsavremeniji način bavi uklanjanjem problematičinih zuba uz pomoć najmodernijih anestezija već dugi niz godina. Za sve pacijente imaju poruku da krvni ugrušak koji se formira na rani gde je zub izvadjen je najvažaniji deo normalnog procesa zarastanja. 

  Izbegavajte da radite stvari koje mogu poremetiti ugrušak. Ako se krvni ugrušak poremeti i pokvari, možete stvoriti problem osušene rane. One mogu biti izuzetno bolne. Da biste smanjili rizik od ove pojave, budite vrlo oprezni da ne radite ništa što može poremetiti ugrušak.

  Prva 24 sata ne usisavajte, ne pljujte, ili ne vršite bilo koje druge radnje koje vrše pritisak na krvni ugrušak. Ovo znači:

  • Ne pijte kroz slamu
  • Ne pušite (pušenje takođe može sprečiti pravilno zarastanje desni)
  • Ne sisati slatkiše, sladolede, lizalice itd.
  • Ne jedite supe ili druga slična jela
  • Ne ispirajte usta prevelikom snagom

  Prodent

   

  Naslovna
  O nama
  Beograd
  Novi Sad
  Niš
  Advertajzing
  Kontakt

  Popularne pretrage

   

  Zubari Beograd
  Zubari Novi Sad
  Zubari Niš

  Lorem Ipsum

   

  Terms of servises
  Privacy policy
  Lorem ipsum

  Ikonice idu ovde

  Terms of servises

  Privacy policy

  Designed and developed by Play Media