Hétfő, Szerda 14-19 | Kedd, Csütörtök, Péntek 8-13

Gyökérkezelések

Gyökérkezelések

Majdnem minden gyulladt vagy rohadt idegű fogon ajánlott gyökérkezelést végezni!

Mit is foglal ez magában? A gyökérben található csatornákat kitágítjuk, fertőtlenítjük, majd gyökértömjük.


Miért jelentős, hogy minőséges legyen?

Ezzel alapozzuk meg, hogy a megbetegedett fog hosszú távon a szájban maradhasson (akár életünk végéig is). A már egyszer helytelenül kezelt fogak esetében soha sem annyira biztos a végkimenet, ezért sokkal jobban megéri mindjárt egy minőséges gyökérkezelést végeztetni!


Fájdalmas-e a kezelés?

Nem, mert csak is helyi érzéstelenítés alatt végezzük!


A minőség záloga?

Mindet röntgen-ellenőrzés mellett végezzük, ezzel a lehetséges szövődmények jelentkezését a minimálisra csökkentjük. A gyökércsúcsot egy elektronikus finomműszerrel határozzuk meg, ezzel is csökkentve az elkészített röntgen felvételek számát, ezáltal a pácienst érő sugárzások számát is.


Jaj, de ez nagyon hosszadalmas folyamat!

Nem igaz! Minőséges öblítőszereket használva az össz kezelések 95%-át egy ülésben végezzük, míg a maradék 5 %-nál sem tart tovább kettőnél. El kell felejteni a hónapokig tartó felesleges kezeléseket sokszori betétcserék kíséretében!

Minden kezelt fog elszíneződik?

Nem, csak a helytelenül elvégzettek esetében figyelhető meg! Ilyen esetben ajánljuk a fog újbóli kezelését, és ezután a rendelőnkben igényelhető fogfehérítéssel, a foga visszanyerheti eredeti szépségét! Íme egy példa:

Tényleg törékenyebbek a kezelt fogak?

Mivel általában a gyökérkezeléshez nagyobb szuvasodások vezetnek és ez mellett a fogat azon oknál fogva is jobban meg kell fúrni, hogy helyesen ki tudjuk kezelni, ezért nagyrészt a kezelt fogak megerősítésre szorulnak. Ehhez mi csakis üvegszállal erősített kompozit csapokat (FRC) használunk, mivel ezek rugalmassága hasonlít legjobban a fogéhoz, így sokkal kisebb az esély, mint a fém csapok esetében, hogy gyökértöréshez vezetnek. Nem beszélve róla, hogy esztétikailag sokkal magasabb rendűek, és a fémmentes pótlások alá jóformán csak ezek indokoltak. El kell felejteni az ínyen áttűnő szürkeséget a fémcsapok végett! Itt egy pár kép az összehasonlítás végett:

Köszönjük, hogy meglátogatja web site-unkat!

Reméljük, hogy a magasan informatív karakterének köszönhetően sok modern, esztétikai fogászati kezelési lehetőségre keltjük fel ez által az érdeklődését!

Ne essen tévedésbe! Ez alapján még véletlenül se állítson fel otthon saját kezelési tervet! Nézelődjön, informálódjon, merüljön nyugodtan bele e magas szintű fogászat szépségeibe, de a személyreszabott kezelési terv kidolgozásához mindenképp találkoznunk kell!

Soha se feleddje! Mi minden esetben pácienseket gyógyítunk és nem fogászati beavatkozásokat végzünk!

Where to find us

Közösségi média

EnglishSerbia