Zubari Beograd

Stomatoloska ordinacija Beograd | Vaš put do očaravajućeg osmeha

 

Blistavo beli osmeh je sasvim dovoljan razlog da plenite svojom pojavom. Ali nažalost, biti ponosni vlasnik sjajno belih zuba je privilegija kojom se mali broj nas može pohvaliti. Za očaravajuće sjajni osmeh potrebno je pridržavati se pravila oralne higijene i izbegavati konzumiranje jela i pića bez kojih većina nas ne mogu da zamisle dan. 

Ono što mnogim Beogradjanima dramatično otežava situaciju je konzumiranje duvanskih proizvoda koji često prate stresan tempo života, nešto što je brojne predivno bele zube pretvorilo u odbojno žute. 

Na sreću svih koji su se bar delom pronašli u prethodnim redovima, savremeni stomatološtki zahvati vam mogu pomoći u želji da povratite sjaj vašim zubima. I ne samo to, brojne stomatološke ordinacije iz Beograda vam nude svoje ekspertske timove i široki spektar stomatoloških usluga koje vam mogu promeniti život već danas.

Od najsavremenijeg i najbezbednijeg beljenja zuba čiji su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, preko najslošenijih zahvata maksiofacijalne hirurgije, svi Beogradski zubari se trude da svaki tretman pamtite samo po savršenom rezultatu.

Zubari Beograd – Najsavremeniji tretamni u prijatnom ambijentu

Stomatološke ordinacije Beograda vam nude najviše standarde uz vrhunske metode sterilizacije koje obezbeđuju najsigurniji mogući tretman. Posebne operativne sobe u okviru mnogih klinika su u potpunosti opremljene kako bi se omogućio stomatološki tretman pod dejstvoj najsavremenijih anestezija. 

Jedna od takvih klinika je i AbDental stomatološka ordinacija Beograd koja vam nudi najsavremenije tretmane na bezbolan i efikasan način pod vodstvom ekspertsog tima. 

Pacijenti sa zubnom fobijom ili drugim sličnim smetnjama mogu biti spokoji da će njihov tretman proteći u opuštajućoj i sigurnoj atmosferi.

Beogradski stomatološki specijalisti su u mogućnosti da leče ceo spektar oralnih i zubnih problema kako bi vam pružili zdrav osmeh.

Maksilofacijalna hirurgija

Neki od najobičajenijih tretmana maksiofacijalne hirurgije koje pružaju zubari u Beogradu su:

 

  • Mostovi i krunice
  • Ortodoncija
  • Implantati
  • Obnavljanje veza
  • Uklanjanje Bolesti desni
  • Problemi sa kutnjacima

Mostovi i krunice

 

Postoje brojni atraktivni stomatološki zahvati kao što je beljenje zuba kojem Beogradjani često pristupaju kako bi svoj predivni osmeh učinili joj atratktivnijim. Medjutim, mnogi korisnici stomatoloških usluga u Beogradu moraju prvo obezbediti zdravu zubnu strukturu kako bi uživali u takvom tretmanu.

Kada je ostalo vrlo malo strukture zuba, u tom slučaju se zub mora obnoviti porcelanskom krunom. U slučajevima kada zub nedostaje, prva preporuka većine Beogradskih zubara bi bila izrada implanta, medjutim u slučajevima gde je to iz odredjenih razloga nepogodno, to područje se mora zameniti mostom. 

Zubi sa obe strane zuba koji nedostaje spremni su da služe kao oslonac kako bi se protetski zub držao na mestu.  

Pri izradi mostova, Aponia stomatološka ordinacija Beograd preferira visokokvalitetne materijale kao što su porcelan spojen u restauracije plemenitih metala u skladu sa estetskim, biološkim i mehaničkim potrebama. 

Čak i u slučajevima gde je važna poboljšana čvrstoća, gotovo sve zubarske ordinacije koriste porculanske krunice podržane od cirkonijum-dioksida bez metala, koje se prirodno uklapaju u vaše zube i desni.

Ortodoncija – Stomatologija Beograd

 

Ortodoncija je specijalnost stomatologije koja se bavi lečenjem nepravilnosti zuba, neproporcionalnog odnosa vilice ili oboje. Bez obzira na vaše godine, ortodoncija može da zaštiti vaš osmeh, poboljša efikasnost zuba u obavljanju njihovih funkcija i stvori skladno blistav osmeh.

Ova stomatološka delatnsot uključuje repozicioniranje zuba i njihovih korena, pružajući pravilnu potporu celoj zubnoj strukturi. Savremeno Ortodontsko lečenje je sada povezano sa prednostima veće estetske privlačnosti, povećane udobnosti i smanjenog vremena lečenja.

Takodje, ortodontski tretmani mogu podmladiti vaš izgled lica preoblikovanjem vilice, vrata i usana, posebno u kombinaciji sa maksilofacijalnim hirurškim zahvatima. Pored toga, dobro usklađeni zubi olakšavaju održavanje oralne higijene.

Gentle Touch stomatološka ordinacija Beograd koristi novu tehnologiju i novi materijale koji čine da tretman bude komforniji, efikasniji i brži nego ikad. Moderna ortodoncija nudi nove jasne estetske spojeve i super brze tretmane.

Tretmani iz ove stomatološke delatnosti su Beogradjanima takodje dostupni na brojnim lokacijama, a detaljniji spisak možete pogledati na sledećem linku.

Implanti

 

Implantati su minijaturna titanijumska pomagala koja postavljamo u kosti vilice gde nedostaju zubi.

Osim što vraćaju funkciju i estetiku, implanti mogu da očuvaju strukturu lica sprečavanjem gubitka kosti koji nastaje kada nedostaju zubi.

Uopšteno, svi postupci implantata izvode se jednostavnom lokalnom anestezijom u udobnoj zubarskoj stolici. Nakon postavljanja implantata, uzimanje sredstava za ublažavanje bolova bez recepta je sasvim dovoljno da se otkloni blaga bol.

Obnavljanje veza

 

Vezivanje kompozitnih materijala u boji zuba na zub je dugi niz godina stomatološka tehnika koju zubari u Beogradu praktikuju. Nedavni napredak povećao je intenzivnost, bezbednost i dugovečnost ovih restauracija. To je vrlo konzervativan način da se saniraju malo oštećeni, blago usitnjeni, i uopšteno istrošeni zubi.

Pored ovih, estetski zahvati kao što su umanjivanje zuba, zatvaranje praznina i postavljanje zuba u pravilnu ravan se takodje mogu obaviti u jednoj poseti.

Odredjeni zahvati estetske stomatologije su dostupni korisnicima i u Kliničkom centru Beograd. Medjutim, ukoliko smatrate da je za vas adekvatnije rešenje odlazak u zubnu ordinaciju, pogledajte sledeći link na kojem možete videti opširniji spisak stomatoloških ordinacija koja vam mogu pružiti ovu uslugu.

Nevidljivi mostovi

Kombinacija specijalnih krunica i preciznih dodataka koji su nevidljivi ispod proteze pruža savršenu stabilnost i prelep osmeh bez takozvanog “metalnog osmeha”.

Dr. Milenković stomatološka ordinacija Beograd pruža najsavremeniju mogućnost ugradnje nevidljivih mostova i veza koje će nakon samo jednog tretmana učiniti vaš osmeh ponovo magičnim.

Bolesti desni

 

Praksa je pokazala da su Bolesti parodonata (parodontne bolesti) su najčešći faktori gubitka zuba u Beogradu. Strukture, tkiva (desni, kosti, ligamenti) koji okružuju zub nazvani su periodoncijumom.

Generalno, oralni higijenski postupci koje obavljate kod kuće, kao što su pravilno pranje zuba četkicom i koncem uz rutinsko povremeni pregled u našoj stomatološkoj ordinaciji,, dovoljni su za sprečavanje parodontnih bolesti.

Ali u nekim slučajevima se u mnogim Beogradskim stomatološkim ordinacijama rade napredni tretmani kao što su operacija preklopa, planiranje korenova i presađivanje tkiva kako bi se zaustavila infekcija, uklonili duboki džepovi i obnovila izgubljena tkiva.

Problemi sa kutnjacima

 

Vađenje trećih kutnjaka jedan je od najčešćih postupaka u današnjoj stomatologiji. Mnogim našim sugradjanima koje zadese tegobe sa kutnjacima zakazivanje terima u Kliničkom Centru Beograd jednostavno predstavlja neefikasan način da se nepodnošljivi bol otkloni.

Ukoliko je to slučaj i sa vama, imate mogućnost zakazivanja termina u brojim stomatološkim ordinacijama Beograda. Ono što je takodje dobra vest je da moderna praksa nalaže pravilo koje glasi da je uklanjanje zuba je uvek poslednje rešenje. Nikada se ne pristupa vadjenju problematičnog zuba osim ako ne predstavlja pretnju po susedna tkiva i zube.

Na isti način se posmatraju i problemi sa ozloglašenim kutnjacima. Iako medjunarodno udruženje stomatologa jasno savetuje da problematične kutnjake treba eliminisati što pre, treba uvek pronaći rešenje u kojem je moguće adržite kutnjake, odnosno, ukloniti ih na najsavremeniji i najbezbolniji način.

Panakeia stomatološka ordinacija Beograd vrši uklanjanje problematičnih kutnjaka na najbezbolniji način koristeći najsavremenije anestezije pri ekstrakciji. Njihov ekspertski tim će se boriti do poslednjeg tračka nade da spasu vaš zub i očuvaju ga u najprirodnijem obliku, ali ukoliko to ne bude moguće, ukanjanje će biti neophodno i bezblodno.

TMJ disfunkcija

 

Izraz “disfunkcija TMJ” opisuje neravnotežu u odnosu vilice i kostiju lobanje. Ova neravnoteža uzrokuje dva problema onima koji pate od nje. Prvo, to dovodi do nepravilnog poravnanja temporomandibularnih zglobova (TMJ) koji spajaju ove dve kosti. 

Drugo, stvara disharmoniju u mišićima koji se pričvršćuju na kosti. Kaskada bolnih simptoma koji nastaju isključivo iz ova dva problema zadivljujuća je za većinu ljudi. 

Iako većinu bolova zapravo nije u samom zglobu, oni koji pate od njegovog poremećaja mogu osetiti snažnu bol na dodir u regiji izmedju uha i vilice, kao i otvaranjem i zatvaranjem usta.

Viniri

 

Estetska stomatologija zaista menja lice današnje oralne nege pružajući svim pacijentima u Beogradu funkcionalna rešenja za blistave osmehe. Postupak izrade vinira od porcelana značajno je doprineo napretku estetske stomatologije.

To je divan način ispravljanja obojenih, iskrivljenih, istrošenih, puknutih, neusklađenih zuba i problema sa ugrizom, istovremeno stvarajući lepši i sjajniji osmeh.

Porcelanski viniri su tanki slojevi od keramičkog materijala koje se pričvršćuju na prednju stranu zuba tako da stvore estetsko i funkcionalno poboljšanje za zube, usta i ceo osmeh.

Pro Dental stomatološka ordinacija Novi Beograd vrši ugradnju vinira od najsavremenijih materijala čija priprema zahteva vrlo malo vremena. Već nakon prve intervencije moćićete da povratite svoje zube u stanje kakvo su zaslužili.

Dizajnirajmo vaš novi osmeh zajedno!

 

Oči, linije usana, mišići lica, nivoi desni i još mnogo toga se uzimaju u obzir kada je osmeh dizajniran upravo za tu osobu. Izraz dizajn osmeha odnosi se na poboljšanje osmeha korišćenjem kombinacije više stomatoloških metoda.

Možemo birati između brojnih postupaka dizajna osmeha kao što su: beljivanje zuba i stvaranje mostova, porculanski viniri, zubni implantati ili ortodoncija. Sve ove metode se takođe mogu koristiti kako bi se osiguralo da ste obdareni svim aspektima lepog osmeha.

Korekcija desni

 

Desni su poput prirodnog okvira oko vaših zuba. Neestetska uskladjenost desni i zuba može dati neugodan izgled celom osmehu i licu.

Mnogi ljudi imaju pogrešnu pretpostavku o ovom problemu misleći da imaju kratke zube. Suprotno tome, oni mogu imati biserno belu strukturu zuba ispod i obrastanje tkiva desni.

Estetska kontura desni je u takvim slučajevima veoma efikasan hirurški zahvat koji će vam u kratkom roku povratiti sjajan osmeh.

Zepter Dental klinički centar Beograd nudi tretmane laserskog izlečenja svih problema sa desnima u prijatnoj atmosferi. Tradicija od 20 godina, iskusan tim i moderna tehnologija će učiniti da zaboravite da ste imali probleme sa desnima na najefikasniji mogući način.

Tretman beljenja zuba i ostali tretmani estetske hirurgije u Beogradu

 

Ponekad i jedan jednostavan tretman beljenja dramatično menja vaš osmeh. Sistem izbjeljivanja vrlo je efikasan u lečenju nataloženih oštrih mrlja od čaja, kafe i gaziranih sokova, koznumiranja duvakna ili čak dečijih tetraciklinskih mrlja.

Na sreću mnogih, današnji sistemi koji se koriste u stomatološkim ordinacijama Beograda su sigurni, brzi i povoljni.

Jedna od takvih je i Dr. Djordjević stomatološka ordinacija Beograd koja poručuje da zaboravite na preparate za izbeljivanje koji se mogu poručiti preko interneta ili kupiti u apoteci. Tretman beljenja koji možete dobiti u ordinaciji je daleko dugotrajniji i bezbedniji za vaše zdravlje tako da možete biti sigurni da vaš novac i zdravlje neće biti prokockani.

Kompletan spisak svih ordinacija u kojima možete izvršiti estetske tretmane oralne hirurgije možete pogledati na sledećem linku.

Pristupanje tretmanu je korak bliže samopuzadnju

 

Nešto oko čega svi nesumnjivo možemo da se složimo je da niko ne želi da pozdravi svet sa žutim zubima. To je jedan od razloga zašto je beljenje zuba jedan od najpopularnijih tretmana medju zubarima u Beogradu.

Ako se izvrši pravilno, takođe je bezbedan i efikasan, a rezultat je vedar beli osmeh koji zaslužujete da predstavite svetu.

Ponekad i jedan jednostavan tretman beljenja dramatično menja vaš osmeh. Sistem izbjeljivanja vrlo je efikasan u lečenju nataloženih oštrih mrlja od čaja, kafe i gaziranih sokova, koznumiranja duvakna ili čak dečijih tetraciklinskih mrlja.

Sistemi koji se koriste u stomatološkim ordinacijama u Beogradu pri tretmanu beljenja zuba su sigurni, brzi, povoljni i svrstavaju u sam vrh stomatoloških usluga u Srbiji.

Proizvodi za beljenje ili tretman u jednoj od Beogradskih stomatoloških ordinacija?

 

Pitanje koje zbunjuje mnoge Beogradjane. Koje su razlike između tretmana beljenje zuba i proizvoda za izbeljivanje koje možete kupiti sa polica. Razlike su značajne, a rezultati su još primetniji.

Jača formula – Aktivni sastojak koji se koristi za uredne tretmane je mnogo jači od proizvoda koje kupujete u prodavnici. To znači da može brže obaviti posao i dati bolje rezultate.

Pomoć svetlosti – Upotreba posebne lampe će pomoći da jača formula za izbeljivanje prodre dublje u zubnu površinu. Kod kućnog tretmana, gel za izbeljivanje nije u stanju da prodre toliko duboko.

Brzi rezultati – Neoperativni tretman beljenja traje manje od sat vremena. Za većinu proizvoda za izbjeljivanje kod kuće potrebno je najmanje sedam dana da bi se videli bilo kakvi rezultati. Za brže i sjajnije rezultate, tretman u ordinaciji je efikasnije rešenje.

Personalizovana nega – Uz uredni tretman dobijate personalizovanu negu zasnovanu na vašim potrebama i željenom ishodu.

Ukoliko ste u potrazi za stomatološkim timom u Beogradu kojem želite da poverite ovaj tretman a ne znate gde da ga pronadjete, pogledajte sledeći link sa detaljnijim spiskom.

Kako izgleda tretmana beljenja zuba u stomatološkim ordinacijama Beograda?

 

Najpre se dijagnostikuje da li je beljenje pogodno za vas, odnosno da li se može započeti tretman shodno vašem oralnom zdravlju i problemima osetljivosti. Ako imate tendenciju osetljivih zuba, molimo vas da naglasite kako bi mogli da preduzmemo dodatne mere ili da vas savetuje o alternativnim opcijama beljenja.

Potom se izradjuje otisak vaših zuba nakon čega će se zakazati prvi termin za izvršavanje procedure. Sam tretman beljenja traje najčešće od 30 do 90 minuta i biće potrebno najmanje 1 do 3 termina. Njihov broj će zavisiti od korićene metode, koliko su intenzivne mrlje ali i od toga u kojoj meri vi sami želite da vaši zubi budu beli.

Fiksne proteze – Promenite život iz korena

 

Ako ste izgubili ceo red zuba (gornji i / ili donji) ili je evidento da ćete uskoro da izvadite preostale zube jer su previše nezdravi za čuvanje, možda ćete ih moći zameniti fiksnim protezama koje podržavaju zubni implantati.

I stomatolozi i pacijenti više preferiraju fiksne proteze u odnosu na druge, zato što:

Izgleda, osećaja i funkcionialnosti poput prirodnih zuba
Nema pomeranja tokom jela ili govora
Sprečavaju dodatna oštećenja kostiju uvilici

Dental Petrović stomatološka ordinacija Beograd vam nudi najstručniju procenu i izradu najsavremenijih fiksnih proteza koje će na najprirodniji način povratiti vaše zube u pravilan položaj. Pored toga, njihov ekspertski tim vrši i ugradnju zubnih implanata od najsavremenijih materijala.

Zubni implantati imaju istu svrhu kao i koreni prirodnih zuba. A to je pričvršćivanje zamenskih zuba na vašu vilicu. Oni baš kao i prirodni korieni zuba, ležu ispod linije desni i zbog toga nisu vidljivi u ustima.

Vi ili bilo ko drugi možete videti samo prostetske zube vezane uz njih (fiksnu protezu). Pošto su zubni implantati napravljeni od titanijuma, metala koji ima jedinstvenu sposobnost spajanja živih kostiju, izuzetno su stabilni i pouzdani.

Koliko implantata je potrebno? Broj se razlikuje, jer svaki pojedinac ima jedinstvene predispozicije i zahteve. Zavisno od volumena i gustine kosti u vašoj vilici, trebaće vam verovatno četiri implantata ili čak šest kako bi novi zubi mogli da funkcionišu kao skup zdravih, prirodnih zuba.

Šta da očekujete od svoje nove fiksne proteze?

 

Tretman postavljanja zubnih implantata koji podržavaju fiksnu protezu je jednostavan, rutinski postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom u većini slučajeva.

Nakon numerisanja područja, odgovarajući broj implantata biće postavljen u vašu vilicu pod tačno planiranim uglovima i položajima kako bi se maksimizirala podrška i izbegle anatomske strukture poput živaca i sinusa.

U zavisnosti od toga koliko implantata je potrebno, operacija se može trajati u dužini od jednog do tri sata. Većina ljudi sa postavljenim zubnim implantatima otkriva da se bilo koja postoperativna nelagodnost može kontrolisati sa anti-upalnim lekovima koji se izdaju bez recepta, kao što su ibuprofen ili acetaminofen. Mnogima čak ni ovi medikamenti nisu ni potrebni.

TiM Jurišić stomatološka ordinacija Beograd na poznatoj lokaciji vrši ugradnju najsavremenijih implanta. Nakon tretmana, njihov ekspertski tim će vas savetovati i brinuti se o vašim implantima dok ne budete u potpunosti zadovoljni njihovim izgledom.

Šta će se dogoditi odmah nakon tretmana zavisi od toga šta je najbolje kao rešenje u vašoj pojedinačnoj situaciji. Ponekad se odmah može zakačiti set privremenih zuba, tako da odmah možete napustiti ordinaciju sa novim zubima.

Nekoliko meseci kasnije instaliraju se vaši trajni zamenski zubi. U drugim slučajevima implantati će biti ostavljeni da zarastaju nekoliko meseci pre nego što se bilo koji zub pričvrsti.

Ponekad je to najbolji način da osigurate da implantati ostanu neometani dok prolaze kroz proces spajanja sa vašom vilicom, što je poznato i kao osseintegracija.

U oba slučaja morat ćete polako pristupitiići postavljanju novih implanata tokom ključne faze zarastanja nakon tretmana. Biće vam savetovano da se hranite lako i izbegavate tvrdu hranu dok se proces osseintegracije ne završi. Obično se sve okonča u periodu od oko tri meseca.

Iako se ovo može činiti kao dug vremenski period, imajte na umu da ljudi koji ne nose fiksne proteze često izbegavaju svoju omiljenu hranu trajno.

Dobra vest je da kada implantati budu spojeni sa vilicom i novi privremeni zubi postanu trajni, moći ćete da uživate ponovo u svojim omiljenim poslasticama. U stvari, verovatno ćete čak i zaboraviti da imate zubne implantate!

Takodje, ono što je dobra vest je da svoju fiksnu protezu možete dobiti u brojnim stomatološkim ordinacijama u Beogradu a širi spisak možete videti na sledećem linku.

Prodent

 

Naslovna
O nama
Beograd
Novi Sad
Niš
Advertajzing
Kontakt

Popularne pretrage

 

Zubari Beograd
Zubari Novi Sad
Zubari Niš

Lorem Ipsum

 

Terms of servises
Privacy policy
Lorem ipsum

Ikonice idu ovde

Terms of servises

Privacy policy

Designed and developed by Play Media