Oralna hirurgija i implantologija

ORALNA HIRURGIJA
Ukoliko se oboljenje zuba , ne moze resiti konzervativnim endodontskim putem , oralna hirurgija je resenje.
Postoji citav niz zahvata:
-vadjenje zuba
-vadjenje zaostalih korenova zuba
-vadjenje neizraslih ( impaktiranih ) zuba odnosno umnjaka
-hiruski zahvat na mekom tkivu ( hiruska intervencija izvodi se u sterilnim uslovima i u lokalnoj anesteziji , sasvim bezbolno)
-ugradnja implantata

IMPLANTOLOGIJA
Mlecni zubi-stalni zubi-imlantati
Grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata.
Zubni implant je najbolja i najsigurnija zamena za zube koji nedostaju.
Predstavlja relativno mladu oblast u stomatologiji , ali zasigurno je oblast koja se munjevito razvija, koja pacijentima nudi nadoknadu jednog ili vise zuba, koji bi ranije bili osudjeni na nosenje proteza ili brusenje zdravih zuba u cilju izrade mosta.
Urgradnjom impantata budite sigurni, da ste priustili sebi veoma kvalitetno resenje , koje se moze uporediti sa ponovnim nicanjem zuba.
Osnovni preduslov za ugradnju implanta je postojanje dovoljne količine kvalitetne vilične kosti na mestu planirane ugradnje. Ukoliko se pregledom i analizom rengen snimaka ustanove nepovoljne dimenzije kosti, primenjuju se tehnike nadoknade (augmentacije) kosti savremenim biomaterijalima, nakon čega sledi postavljanje implanta.
U principu, gotovo svakome je moguće ugraditi zubni implantat, nekih apsolutnih kontraindikacija nema ma da postoje određena stanja i oboljenja koja zahtevaju posebnu pažnju. Idealni kandidat za ugradnju zubnog implanta je pacijent dobrog opšteg zdravstvenog stanja, sa dobrom oralnom higijenom i zdravom usnom dupljom.